Recovery og empowerment

Recovery og empowerment

Tanker og meninger om at få psykisk modstandskraft

Hvad skal der til for at komme sig efter en psykisk lidelse og hvordan får man magten i eget liv!

Hvem er de stærke?

EmpowermentPosted by Cecil Cathrine Augusti Ludvigsen Sat, January 24, 2009 11:32:19

Jeg har flere gange diskuteret med min veninde om hvem der er "de stærke", veninden mener at de der er stærke aldrig ville understrege at de er stærke -de er det bare og de der siger der er stærke er dem der har kæmpet med sygdom, modgang.

Mit argument er at ingen ved hvor stærke de er før de blivet testet af livet. Er man født ind i den rigtige familie, passet ind i uddannelses systemet, ikke har afviget for meget fra normen, fået et godt job, familie. Alt detter er ikke uden udfordringer og bekymringer. Alligevel med sunde reaktioner på udfordringer og som en annerkendt del af omgivelser/samfund går det ret godt.

Så er der dem der ikke havde den "rigtige" familie, ikke passede ind i skolen og havde mange ting der fyldte så energien blev bundet i det bare at komme igennem, fremfor at tage del i de muligheder vores samfund faktisk stiller til rådighed.

Igennem et menneske liv kan der blive byttet om på rollerne, vi møder mange udfordringer, sorger, nederlag, alvorlig sygdom, der tvinger os at træde i karakter. Det er der vi for alvor, må bruge vores ressourcer og overlevelses evner: Har vi tillid til at søge hjælp, har vi overskud til at finde håb og løsninger, er vores overlevelses kerne vital i situationen, har man udholdenhed til at komme igennem og kan man bevare troen på at være grundlæggende ligeværdig og ok som menneske, på trods af det der er sket.

Jeg siger, de stærke er dem der er blevet testet på deres styrke! Heldigvis har mennesket en kollosal overlevelses kraft indbygget og når omgivelserne også er med, så er vi gennem millioner af år udstyret med evnen til at finde styrken igen.

  • Comments(0)//recoveryblog.a-recovery.dk/#post20